en
Wstecz
Książki

Fuzja smaków

Odsłuchaj fragment
Fuzja smaków

Jak połączyć w jednym garnku kuchnię włoską i tajską? 
Czy mięsem kaczki można zastąpić stek z krokodyla? 
Co trzeba zrobić, żeby dostać do potrzymania misia koalę?

Czy potrafisz sobie wyobrazić urugwajską potrawę, która jest jednocześnie iberyjskim klasykiem arabskiego pochodzenia i którą masowo jedzą Latynosi? 

Jakie zioło powinniśmy koniecznie przywieźć z podróży do Jamajki? 

Cóż, u diaska, można zrobić z tuńczyka w puszce?! 

Kolejna odsłona wojaży Roberta Makłowicza to wyprawa w świat ekscytujących smaków, które wyznaczają najmodniejsze kulinarne trendy. 100 przepisów kuchni tajskiej, australijskiej, urugwajskiej i jamajskiej to przewodnik po królestwie potraw, które łączą kulinarne tradycje i składniki z różnych stron świata. Esencjonalne zupy, porywające kombinacje jarzyn, wielkie żarcie z drobiu i mięsa oraz doskonałe przykłady kuchni fusion – wszystko to składa się na bogato ilustrowaną książkę, która przynosi nowe inspiracje i pomysły. To coś więcej niż książka kucharska.
 

 

Robert Makłowicz

wydawca: ZNAK
data wydania: 2007
liczba stron: 270
wymiary: 205 × 260 mm
oprawa: twarda
cena: 69 zł

Zobacz przepisy z tej książki:

Sklep
Copyright © 2013 Robert Makłowicz All Rights Reserved.
Projekt graficzny, ilustracje: Andrzej Zaręba
Projekt UX i wdrożenie: ME & MY FRIENDS