en
Wstecz
Przepisy
ZUPA TOM YAM KUNG

ZUPA TOM YAM KUNG

W gotującej się wodzie rozpuścić pastę tom yam kung. Dodać lekko rozbitą nożem trawkę cytrynową…

Zobacz
WIEPRZOWINA Z IMBIREM PO KAMBODŻAŃSKU

WIEPRZOWINA Z IMBIREM PO KAMBODŻAŃSKU

Na woku rozgrzać olej, dodać drobno posiekany czosnek i cukier aby się lekko…

Zobacz
ZUPA SAMLAR KAKO

ZUPA SAMLAR KAKO

Na suchej patelni zrumienić ryż. W moździerzu utrzeć go na ryżową mąkę. Do pustego moździerza włożyć…

Zobacz
SAŁATKA Z ZIELONEGO MANGO

SAŁATKA Z ZIELONEGO MANGO

W misce wymieszać sok z limonek, sos rybny i wodę, dodać cukier,  mieszać aż się całkiem…

Zobacz
WIEPRZOWINA W KARMELU Z JAJKAMI NA TWARDO

WIEPRZOWINA W KARMELU Z JAJKAMI NA TWARDO

W moździerzu rozgnieść na gładką masę czosnek, łodyżki kolendry oraz pieprz,…

Zobacz
SAŁATA Z KAPUSTY

SAŁATA Z KAPUSTY

Do miski wlać ocet, dodać cukier, sól. Dokładnie wymieszać aby składniki się rozpuściły. Dodać…

Zobacz
TOKANICA

TOKANICA

Na patelni rozgrzać olej i zeszklić na nim drobno posiekaną cebulę. Dodać słodką paprykę w proszku, wymieszać,…

Zobacz
GRIBNA JUSZKA Zupa grzybowa

GRIBNA JUSZKA Zupa grzybowa

Suszone grzyby namoczyć, ugotować na nich wywar, który będzie bazą na zupę. Po…

Zobacz
BANOSZ Kasza kukurydziana vel mamałyga z sosem grzybowym lub bryndzą lub  bryndzą i skwarkami

BANOSZ Kasza kukurydziana vel mamałyga z sosem…

Śmietanę wlać do garnka,…

Zobacz
Sałatka z pomidorów ze śmietaną

Sałatka z pomidorów ze śmietaną

Pomidory posiekać w ćwiartki, rzodkiewki w plasterki, dymkę, natki i paprykę drobno…

Zobacz
Ogórki w chili

Ogórki w chili

W misce wymieszać dokładnie ocet, cukier i sól. Dolać olej, wymieszać. Czosnek, papryczkę chilli,…

Zobacz
PAPRIKÁS CSIRKE - PAPRYKARZ Z KURCZAKA

PAPRIKÁS CSIRKE - PAPRYKARZ Z KURCZAKA

Na rozgrzanej patelni wytopić pokrojoną w kostkę słoninę. Skwarki zdjąć z patelni,…

Zobacz
ERDÄPFEL KNÖDERLN KNEDELKI - ZIEMNIACZANE ZE SZPINAKIEM

ERDÄPFEL KNÖDERLN KNEDELKI - ZIEMNIACZANE ZE…

Ziemniaki obrać, posolić i ugotować. Odcedzone przecisnąć…

Zobacz
OSTTIROLER GERSTENSUPPE - KRUPNIK Z PĘCAKU

OSTTIROLER GERSTENSUPPE - KRUPNIK Z PĘCAKU

W garnku zrumienić posiekany speck, dodać drobno posiekaną cebulę i namoczoną…

Zobacz
KALBSLEBER A LA TYROLIENNE - CIELĘCA WĄTRÓBKA PO TYROLSKU

KALBSLEBER A LA TYROLIENNE - CIELĘCA WĄTRÓBKA…

W rondlu rozgrzać masło, dodać drobno posiekaną cebulę,…

Zobacz
Sklep
Copyright © 2013 Robert Makłowicz All Rights Reserved.
Projekt graficzny, ilustracje: Andrzej Zaręba
Projekt UX i wdrożenie: ME & MY FRIENDS