en

Kułyrma z baraniny

Składniki

500 g baraniny
100 g kurdjucznego żyru (baraniego łoju)
2 łyżki klarowanego masła
1 cebula
2-3 ziemniaki
3 łyżki koncentratu pomidorowego
pęczek pędów czosnku
pęczek mięty
sól
pieprz

Sposób przygotowania

W rondlu rozgrzać klarowane masło, dodać posiekany w kostkę barani łój, dodać pokrojoną w dużą kostkę baraninę i szybko obsmażyć .
Cebulę pokroić w kosteczkę, dodać do całości i lekko zrumienić. Dodać ziemniaki pokrojone w kawałki wielkości mięsa, podlać wodą, dołożyć koncentrat pomidorowy, posolić i popieprzyć. Gotować ok. 30-40 min. Pędy czosnku drobno posiekać, dodać do rondla, zagotować. Podawać przybrane posiekanym szczypiorkiem i miętą.

Sklep
Copyright © 2013 Robert Makłowicz All Rights Reserved.
Projekt graficzny, ilustracje: Andrzej Zaręba
Projekt UX i wdrożenie: ME & MY FRIENDS