en

TOKANICA

Składniki

500 g mięsa wieprzowego
3-4 łyżki oleju słonecznikowego
1 cebula
3 łyżki słodkiej papryki w proszku
1 żółta papryka
2-3 ząbki czosnku
2 pomidory
1 ostra zielona papryczka
sól
natka koperku

Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzać olej i zeszklić na nim drobno posiekaną cebulę. Dodać słodką paprykę w proszku, wymieszać, podlać odrobiną wody aby się nie przypaliła. Mięso pokroić w cienkie paski, dodać na patelnię. Smażyć na mocnym ogniu. Pozbawione skórek pomidory, paprykę i czosnek pokroić w kostkę, dodać  na patelnię. Dołożyć pokrojoną w plasterki ostrą papryczkę. Podlać wodą i  dusić ok. 30 min. Na końcu doprawiając posiekanym koperkiem.

Sklep
Copyright © 2013 Robert Makłowicz All Rights Reserved.
Projekt graficzny, ilustracje: Andrzej Zaręba
Projekt UX i wdrożenie: ME & MY FRIENDS