en

Troć z jabłkiem i sosem curry

Składniki

800 g filetu z troci lub łososia (ze skórą)
2 twarde kwaśne jabłka
100 g masła
1 por
2 łyżki mieszanki curry w proszku
250 ml niesłodzonego soku jabłkowego
3 łyżki kwaśnej śmietany
pęczek koperku
sól

Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzać masło, zeszklić na nim pokrojony w półplasterki por. Dodać curry, podlać sokiem jabłkowym, dodac pokrojone w kostkę jabłka nieobrane ze skórki, posolić, dusić ok. 10 min., aż sok częściowo odparuje, dodać śmietanę i posiekany koperek, zagotować. Rybę podzielić na 3-4 kawałki, lekko osolić, smażyć na rozgrzanym maśle tylko od strony skóry, podawać na gorącym sosie curry.

Sklep
Copyright © 2013 Robert Makłowicz All Rights Reserved.
Projekt graficzny, ilustracje: Andrzej Zaręba
Projekt UX i wdrożenie: ME & MY FRIENDS