en

WIEPRZOWINA Z IMBIREM PO KAMBODŻAŃSKU

Składniki

4 plastry schabu
2-3 łyżki oleju
5 ząbków czosnku
2 łyżeczki cukru
400 g zielonej fasolki
duży kawałek imbiru
3 papryczki chilli
10 ziaren białego pieprzu

Sposób przygotowania

Na woku rozgrzać olej, dodać drobno posiekany czosnek i cukier aby się lekko skarmelizował. Mięso pokroić w kostkę, fasolkę w słupki, dodać na patelnię. Obrany i posiekany w cienkie paseczki imbir dodać do mięsa. Posolić i smażyć aż mięso będzie miękkie, dodać utłuczony w moździerzu biały pieprz.  Dokładnie wymieszać. Podawać z porcją ugotowanym na parze jaśminowym ryżem.

Sklep
Copyright © 2013 Robert Makłowicz All Rights Reserved.
Projekt graficzny, ilustracje: Andrzej Zaręba
Projekt UX i wdrożenie: ME & MY FRIENDS