en

KOCIOŁEK PASTERSKI

Składniki

800 g baraniny
3 łyżki smalcu z mangalicy
3 duże cebule
3-4 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
4 ząbki czosnku
2 marchewki
1 duży seler
500 g namoczonej fasoli typu Jaś
szczypta majeranku
2-3 liście laurowe
1-2 łyżeczki kminku mielonego
2-4 ziarna ziela angielskiego
sól

Sposób przygotowania

W garnku lub kociołku rozpuścić smalec, dodać posiekaną w kostkę cebulę i ją zeszklić.  Dosypać paprykę w proszku podlać wodą, wymieszać. Dodać posiekany czosnek, mięso, marchew, seler pokrojone w kostkę. Dodać przyprawy, wlać wodę, dodać namoczoną fasolę, wymieszać, posolić i gotować pod przykryciem. Podawać na gorąco.

Sklep
Copyright © 2013 Robert Makłowicz All Rights Reserved.
Projekt graficzny, ilustracje: Andrzej Zaręba
Projekt UX i wdrożenie: ME & MY FRIENDS