WĘGORZ PO RYBACKU
Składniki
2 kg węgorza
6 dużych cebul
3-4 łyżki octu owocowego
woda
pieprz
sól
Sposób przygotowania
Oczyszczoną i pozbawioną skóry rybę pokroić w dzwonka. Cebulę obrać, pokroić w plasterki. Do garnka wlać nieco wody, ułożyć część ryby, przykryć plastrami cebuli, popieprzyć, posolić, powtarzać do wykończenia składników Gotować na wolnym ogniu ok 40 min.; przed podaniem zaprawić octem, podawać.
Inne przepisy w tej kategorii:
-
POLĘDWICZKI WIEPRZOWE NADZIEWANE ŚLIWKAMI
Suszone śliwki namoczyć w śliwowicy. Polędwiczkę obrać z błonek i pokroić na 3-4…
Zobacz -
KISEŁYCIA, ŁEMKOWSKI KAPUŚNIAK
Do gotującego się wywaru wlać wodę spod namoczonych prawdziwków, dodać przecedzone…
Zobacz -
PROZIAKI Z KOZIM TWAROŻKIEM
Do miski przesiać mąkę, dodać sodę, cukier, wbić całe jajko, wlać maślankę, posolić.…
Zobacz -
KOCIOŁEK PASTERSKI
W garnku lub kociołku rozpuścić smalec, dodać posiekaną w kostkę cebulę i ją zeszklić. …
Zobacz -
Antrykot wołowy
Do rondelka wlać wino, dodać rozmaryn oraz zgniecione ząbki czosnku. Gotować tak…
Zobacz -
SAŁATKA Anielskie Ogrody
Do miski wlać ocet, posolić. Bardzo dokładnie wymieszać aby sól się w nim rozpuściła. Dodać…
Zobacz -
PYRY Z GZIKIEM
Umyte ziemniaki w mundurkach ugotować wraz z ziołami w osolonej wodzie z masłem.…
Zobacz

Aktualności
Wigilijne menu Roberta Makłowicza
Choć nasz Kościół całkiem niedawno i zupełnie niespodziewanie ogłosił, że w Wigilię nie musimy przestrzegać postu, to dla nikogo, kto interesuje się historią… Zobacz 04.12.2018Europa na widelcu 2018
Tegoroczna, 10. edycja wrocławskiego festiwalu kulinarnego Europa na widelcu odbędzie się w dniach od 30 maja do 1 czerwca 2018 r. Tradycyjnie już twarzą… Zobacz 22.05.2018Świąteczne Życzenia Roberta Makłowicza
Choć północny bożek zimna odziany w nauszniki, norweski sweter i bajowe gacie nie opuścił nas jeszcze ostatecznie, to przecież zbliża się szybko… Zobacz 31.03.2018