en
Wstecz
Przepisy

Kapuśniaczki Piotra Bikonta

  Kapustę umyć, poszatkować i udusić w małej ilości osolonej wody (10 min). Odparować i przepuścić przez maszynkę. Dodać posiekaną i podsmażoną na maśle cebulę i ugotowane na twardo, grubo pokrojone…

Zobacz

Gołąbki w liściach szpinaku Piotra Bikonta

  Posiekać drobniutko cebulę i podsmażyć (ale tylko do zeszklenia) na 2 łyżkach oleju. Dodać wypłukany ryż, smażyć 2-3 minuty, też do zeszklenia, nie dłużej. Teraz małymi partiami dolewać…

Zobacz

Zupa grzybowa z pierogami z kaszą Piotra…

  Grzyby zalać 2 litrami ciepłej wody i moczyć co najmniej 2 godziny. Włożyć całą cebulę (bez przypiekania!), doprawić listkiem laurowym i pieprzem. Gotować półtorej godziny,…

Zobacz

Pierogi z grochem i orzechami Piotra Bikonta

  Mąkę wsypać do miski. Na środku zrobić wgłębienie, w które wbić jajko i nasypać szczyptę soli. Mieszać odwrotną stroną widelca, stopniowo dolewając wodę. Potem wyłożyć całą…

Zobacz

Buraczki z wiśniami Piotra Bikonta

  Buraki upiec. Po ostygnięciu obrać i zetrzeć na tarce z dużymi otworami. Wymieszać z wiśniami, dodać sok wyciśnięty z cytryny, oliwę, cukier, kminek, sól i pieprz. Przed podaniem odstawić…

Zobacz

Śledź z orzechami Piotra Bikonta

  Śledzie opłukać i namoczyć na noc. Następnie osuszyć, obrać ze skórki, sfiletować i pokroić w drobną kosteczkę. Podobnie pokroić obrane jabłka, ziemniaki, ogórki i cebulę i wymieszać…

Zobacz

Śledzie z suszonymi grzybami Piotra Bikonta

  Śledzia opłukać, obsuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić. Grzyby namoczyć i ugotować do miękkości w niewielkiej ilości wody. Osączyć, płyn pozostawić, grzyby pokroić w paski. Paprykę…

Zobacz
Sklep
Copyright © 2013 Robert Makłowicz All Rights Reserved.
Projekt graficzny, ilustracje: Andrzej Zaręba
Projekt UX i wdrożenie: ME & MY FRIENDS