en

Śledź z orzechami Piotra Bikonta

Składniki

 

500 g solonych śledzi
4 ziemniaki ugotowane w mundurkach
2 winne jabłka
2 kiszone ogórki
1 cebula
2 garście łuskanych orzechów laskowych
250 ml śmietany
1 łyżka domowego majonezu
szczypta cukru
sól i pieprz

Sposób przygotowania

 

Śledzie opłukać i namoczyć na noc. Następnie osuszyć, obrać ze skórki, sfiletować i pokroić w drobną kosteczkę. Podobnie pokroić obrane jabłka, ziemniaki, ogórki i cebulę i wymieszać ze śledziem.
Orzechy drobno posiekać, a następnie wymieszać ze śmietaną i majonezem. Doprawić do smaku cukrem, solą i pieprzem. Zalać tym sałatkę i odstawić do schłodzenia.

Zobacz także

Podróże
Sklep
Copyright © 2013 Robert Makłowicz All Rights Reserved.
Projekt graficzny, ilustracje: Andrzej Zaręba
Projekt UX i wdrożenie: ME & MY FRIENDS