en

Paszteciki z grzybami

Składniki

ciasto francuskie lub drożdżowe parzone
nadzienie:
100 g suszonych, ugotowanych grzybów
200 g pieczarek
spora cebula
łyżka posiekanej natki pietruszki
łyżka śmietany
łyżka masła
sól
pieprz

Sposób przygotowania


Udusić drobno pokrojone pieczarki, cebulę oraz osączone suszone grzyby. Z masła i mąki przygotować zasmażkę, rozprowadzić ją śmietaną, dodać grzyby z cebulą, natkę oraz pieprz i sól. Stale mieszając trzymać na małym ogniu aż do zgęstnienia.Przestudzonym farszem nadziewać rozwałkowane ciasto, sklejać małe pierożki, układać na posmarowanej tłuszczem blasze i piec ok. pół godziny w nagrzanym piekarniku.
 

Zobacz także

Podróże
Sklep
Copyright © 2013 Robert Makłowicz All Rights Reserved.
Projekt graficzny, ilustracje: Andrzej Zaręba
Projekt UX i wdrożenie: ME & MY FRIENDS