en

Szczupak duszony z jarzynami

Składniki

1 szczupak
1 marchewka
2 pietruszki
1/2 selera
1 kalarepa
2 cebule
1 łyżka mąki
50 gr masła
kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu
sól
łyżeczka sosu sojowego

Sposób przygotowania

Poszatkować jarzyny (pietruszkę, marchew, seler, kalarepę, dwie duże cebule, które najpierw należy podlać wodą i udusić na maśle). Włożyć całego,oczyszczonego i posolonego szczupaka, dodać masło i korzenie. Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości. Po ugotowaniu, rozetrzeć kawałek masła z połową łyżki mąki, rozprowadzić wodą, wlać pół łyżeczki sosu sojowego i zalać tym szczupaka. Osobno przygotować kluseczki kładzione.

Zobacz także

Podróże
Sklep
Copyright © 2013 Robert Makłowicz All Rights Reserved.
Projekt graficzny, ilustracje: Andrzej Zaręba
Projekt UX i wdrożenie: ME & MY FRIENDS