en

Zupa z suszonych grzybów

Składniki

100 g suszonych graybów
2 marchewki
1 pietruszka
1/4 selera
1 cebula
1 łyżka oleju
sól
pieprz

Sposób przygotowania

Wypłukać grzyby, zalać wodą i moczyć w niej przez godzinę. Następnie gotować przez 30 min. Warzywa obrać i wypłukać. Cebulę posiekać i podsmażyć na oleju. Jedną marchewkę, pietruszkę, selera i cebulę dodać do grzybów, gotować przez 30 min. Wywar przecedzić, grzyby pokroić w paski, pownie włożyć do wywaru, doprawić solą i pieprzem. Drugą marchewkę pokroić w bardzo drobną kostkę i dorzucić do zupy. Gotować 3 minuty, podawać z łazankami.

Zobacz także

Podróże
Sklep
Copyright © 2013 Robert Makłowicz All Rights Reserved.
Projekt graficzny, ilustracje: Andrzej Zaręba
Projekt UX i wdrożenie: ME & MY FRIENDS