en

Jajecznica po tunezyjsku z krewetkami

Składniki

  • 6 jaj ekologicznych lub z wolnego wybiegu
  • 1 łyżka tunezyjskiej pasty paprykowej harissa
  • 2 łyżki pasty pomidorowej
  • 2 łyżeczki mielonego kminu
  • 2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
  • 200g surowych krewetek obranych z chitynek
  • sól

Sposób przygotowania

W misce ubić jaja z harissą, mielonym kminem, pastą pomidorową i solą. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić krewetki, smażyć ok. 3-4min. Wlać pastę jajeczną, smażyć na małym ogniu mieszając, dopóki jaja się zetną, lecz pozostaną puszyste, podawać.
 

Zobacz także

Podróże
Sklep
Copyright © 2013 Robert Makłowicz All Rights Reserved.
Projekt graficzny, ilustracje: Andrzej Zaręba
Projekt UX i wdrożenie: ME & MY FRIENDS