en

Arroz Con Leche - ryż na mleku

Składniki

450 ml mleka
100 g krótkoziarnistego, mlecznego ryżu
1 kawałek kory cynamonu
kilka pasków skórki cytrynowej
szczypta soli
3 żółtka
90 g cukru
50 g masłą
1 łyżeczka świeżo startej gałki muszkatołowej
 

Sposób przygotowania

W rondlu zagotować na małym ogniu mleko z kawałkiem cynamonu, skórką cytrynową i solą, wyjąć cynamon i skórkę, dodać ryż, gotować na małym ogniu, aż ryż zmięknie, często mieszając. Dodać cukier, masło i żółtka, dokładnie wymieszać, przełożyć do miseczek, posypać gałką muszkatołową, podawać.

Zobacz także

W książce Podróże
Sklep
Copyright © 2013 Robert Makłowicz All Rights Reserved.
Projekt graficzny, ilustracje: Andrzej Zaręba
Projekt UX i wdrożenie: ME & MY FRIENDS