en

Kawior żydowski

Składniki

* 0,5 kg wątróbek drobiowych
* 1 łyżka masła
* 1 cebula
* 1-2 jajka
* sól, pieprz

Sposób przygotowania

Rozgrzać tłuszcz (smalec gęsi lub masło), szybko obsmażyć wątróbki (w środku muszą być różowe ale nie krwiste). Nie solić przed smażeniem. Usmażone wątróbki zdjąć z patelni a na tłuszczu, na którym się smażyły zezłocić drobno posiekaną cebulę. Wątróbkę bardzo drobno posiekać, przełożyć do miski, dodać zezłoconą cebulę wraz z tłuszczem, na którym się smażyła, dodać drobno pokrojone jajka na twardo, sól, pieprz i zmielony kminek. Wymieszać, odstawić do lodówki na kilkanaście godzin.

Zobacz także

W książce Podróże
Sklep
Copyright © 2013 Robert Makłowicz All Rights Reserved.
Projekt graficzny, ilustracje: Andrzej Zaręba
Projekt UX i wdrożenie: ME & MY FRIENDS