en

Khai Jiao Mu Sab - omlet z mieloną wieprzowiną

Składniki

3 jajka
3-4 łyżki oleju sojowego lub ryżowego
1/2 szklanki mielonej wieprzowiny
1 pęczek zielonej cebulki (dymki)
2 łyżeczki sosu rybnego
świeżo zmielony czarny pieprz
1 duża czerwona papryczka chili
 

Sposób przygotowania

Jajka wbić do miski, dodać mieloną wieprzowinę i większość posiekanej dymki, sos rybny oraz pieprz, dokładnie rozbić widelcem. Na patelni rozgrzać olej, wlać masę jajeczną, usmażyć omlet z obu stron na rumiano, przełożyć na tależ, posypać resztą posiekanej dymki i pokrojoną w paseczki chili, podawać z ryżem.

Zobacz także

Podróże
Sklep
Copyright © 2013 Robert Makłowicz All Rights Reserved.
Projekt graficzny, ilustracje: Andrzej Zaręba
Projekt UX i wdrożenie: ME & MY FRIENDS