en

Krem juha od divljih šparoga - Krem z dzikich szparagów

Składniki

300 g dzikich szparagów
250 g ziemniaków
200 ml kwaśnej śmietany
2 żółtka
1 gałązka świeżego tymianku (ew. szczypta suszonego)
sól
świeżo zmielony biały pieprz

Sposób przygotowania

Obrane, opłukane i pokrojone w kostkę ziemniaki zalać wodą, posolić i zagotować. Dodać pokrojone w kawałki szparagi, gotować ok. 20 min. Zmiksować na gładki krem, dodać śmietanę, zagotować, zdjąć z ognia, rozmieszać żółtka z odrobiną zupy, wymieszać z całością, doprawić tymiankiem, pieprzem i ew. solą, podawać.

Zobacz także

W książce Podróże
Sklep
Copyright © 2013 Robert Makłowicz All Rights Reserved.
Projekt graficzny, ilustracje: Andrzej Zaręba
Projekt UX i wdrożenie: ME & MY FRIENDS