en

Bawarska zupa piwna z grzankami na maśle

Składniki

2 l rosołu wołowego
4 kromki kminkowego chleba
500 ml jasnego piwa
2 łyżki masła
2 łyżki masła klarowanego
3 cebule

Sposób przygotowania

Kromki chleba przekroić na pół, zalać piwem. Na patelni rozgrzać masło i 1 łyżkę masła klarowanego, zazłocić na nich pokrojoną w talarki cebulę.

Łyżką cedzakową zdjąć cebulę z patelni i włożyć do rosołu, gotować ok. 10 min. Do pozostałego na patelni masła dołożyć resztę masła klarowanego i usmażyć na złoty kolor namoczone w piwie kromki chleba.
Zupę przelać na talerze i podawać z piwnymi grzankami.

Sklep
Copyright © 2013 Robert Makłowicz All Rights Reserved.
Projekt graficzny, ilustracje: Andrzej Zaręba
Projekt UX i wdrożenie: ME & MY FRIENDS