en

Czarne spaghetti z bottargą

Składniki

500 g spaghetti barwionego czernidłem z kałamarnic
2-3 łyżki oliwy
1 ząbek czosnku
kilkanaście pomidorków koktailowych
garść posiekanej natki pietruszki
1 suszona papryczka peperoncino
1 łyżka startej bottargi
sól

Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzać oliwę, dodać drobno posiekany czosnek, lekko zrumienić, dodać przekrojone na połówki pomidorki i posiekana natkę, chwile dusić, dodać pokruszoną papryczkę, sos wymieszać z ugotowanym al dente w osolonym wrzątku makaronem, każdą porcję posypać startą bottargą, podawać.  

Sklep
Copyright © 2013 Robert Makłowicz All Rights Reserved.
Projekt graficzny, ilustracje: Andrzej Zaręba
Projekt UX i wdrożenie: ME & MY FRIENDS