en

Ekwadorskie śniadanie

Składniki

oliwa
słodkie papryczki
kiełbaski paprykowane, zwykłe
kiszka
jajka
ostra papryka

Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzać oliwę. Słodkie papryki przekroić wzdłuż, pozbawić pestek. Położyć na patelnię, skórką do dołu, nieco przypalić. Zdjąć z patelni, zawinąć w papierowy ręcznik, obrać ze skórki. Wytrzeć patelnię, wlać świeżą oliwę, smażyć na niej kiełbaski paprykowane i zwykłe oraz kiszkę. Po przysmażeniu z jednej strony, wbić jajko. Przenieść jajko na talerz. Obok ułożyć kiełbaski, paprykę słodką oraz na jajkach paski ostrej papryki.

Sklep
Copyright © 2013 Robert Makłowicz All Rights Reserved.
Projekt graficzny, ilustracje: Andrzej Zaręba
Projekt UX i wdrożenie: ME & MY FRIENDS