en

Enchilado de camarones - krewetki po kubańsku

Składniki

800 g surowych, obranych krewetek
3 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
1 duża biała cebula
2 liście laurowe
2 papryki pieczone bez skórki (z zalewy)
200 ml białego wytrawnego wina
200 ml pomidorów z puszki
1 łyżeczka białego octu winnego
sól

Sposób przygotowania

W rondlu rozgrzać oliwę, dodać pokrojoną w półplasterki cebulę, zeszklić. Dodać liście laurowe, pokrojone w paski papryki, wlać wino, gotować aż wyparuje. Dołożyć pomidory, po kilku minutach dodać krewetki, dusić kilka minut, doprawić octem i solą, podawać z ryżem.

Sklep
Copyright © 2013 Robert Makłowicz All Rights Reserved.
Projekt graficzny, ilustracje: Andrzej Zaręba
Projekt UX i wdrożenie: ME & MY FRIENDS