en

Filety z sandacza w sosie z traminerem

Składniki

* 800 g filetów z sandacza
* 1 łyżeczka masła lub oleju
* sól
* świeżo zmielony czarny pieprz

Sos:

* 1 mały por (biała część)
* 1/2 czerwonej papryki
* 150 ml białego wina
* 100 ml słodkiej śmietanki
* sól * świeżo zmielony czarny pieprz

Sposób przygotowania

W rondelku rozgrzać masło, dodać pokrojone w paseczki pora i paprykę, lekko zrumienić, wlać wino, gotować, aż całkiem wyparuje. Dodać śmietankę, zagotować, doprawić do smaku solą i pieprzem, podawać z doprawionymi solą i pieprzem filetami z sandacza, obsmażonymi z obu stron na patelni grillowej, posmarowanej wcześniej masłem lub olejem.

Sklep
Copyright © 2013 Robert Makłowicz All Rights Reserved.
Projekt graficzny, ilustracje: Andrzej Zaręba
Projekt UX i wdrożenie: ME & MY FRIENDS