en

Fritaja od hobotnice - fritata z suszoną ośmiornicą

Składniki

4 jajka
100 g suszonej ośmiornicy - macki
1 łyżka oliwy
pęczek cebulki dymki
sól
pieprz

Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć na niej pokrojoną w cieniutkie plasterki ośmiornicę, dodając pod koniec większość drobno posiekanej dymki. Jajka wbić do miski, dokładnie wymieszać aby nabrały powietrza  i dodać do ośmiornicy. Gdy jajka sie zetną, przełożyc na talerz i posypać resztą posiekanej cebulki. Całość oprószyć świeżo mielonym czarnym pieprzem i ewentualnie posolić. ( Ośmiornica jest słona !)

Sklep
Copyright © 2013 Robert Makłowicz All Rights Reserved.
Projekt graficzny, ilustracje: Andrzej Zaręba
Projekt UX i wdrożenie: ME & MY FRIENDS