en

Gulasz winiarzy

Składniki

800 g wołowiny (pęga)

600g cebuli

4 łyżki oleju słonecznikowego

2 ząbki czosnku

2 łyżki słodkiej papryki

100 ml czerwonego wina

2 łyżki pasty pomidorowej

1 łyżeczka suszonego majeranku

1 łyżeczka zmielonego kminku

sól

pieprz

Sposób przygotowania

W garnku rozgrzać olej, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i zrumienić ją, dodając pod koniec posiekany czosnek. Wsypać paprykę w proszku, wymieszać, dodać pokrojone w kostkę mięso, podlać odrobiną wrzątku, dusić kilka minut. Wlać wino, zagotować, dodać kminek, majeranek, pastę pomidorową, sól i pieprz, dusić na wolnym ogniu ok. 2 godz. Podawać z knedlami bułczanymi.

Sklep
Copyright © 2013 Robert Makłowicz All Rights Reserved.
Projekt graficzny, ilustracje: Andrzej Zaręba
Projekt UX i wdrożenie: ME & MY FRIENDS