en

Halibut w sosie z cider'a

Składniki

4 steki z halibuta
16 przegrzebków
2 łyżki masła
150 ml cider'a (jabłecznika)
pęczek mięty
pęczek natki pietruszki
150 ml śmietanki
sól
pieprz

Sposób przygotowania

Rybę oprószyć solą i pieprzem, a następnie na rozgrzanym maśle usmażyć z obu stron. Dodać przegrzebki i cider'a. Gotować ok. 3 minut. Rybę i przegrzebki ściągnąć z patelni. Płyn zostawić, dodać poszatkowaną pietruszkę i miętę, gotować na mocnym ogniu, by płyn nieco odparować. Po upływie ok 1 minuty dolać śmietankę, gotować do zagęszczenia sosu. Rybę i przegrzebki ułożyć na talerzu, polać sosem, podawać.

Sklep
Copyright © 2013 Robert Makłowicz All Rights Reserved.
Projekt graficzny, ilustracje: Andrzej Zaręba
Projekt UX i wdrożenie: ME & MY FRIENDS