en

Harcsapaprikás túróscuszával - Paprykarz z suma z łazankami z serem

Składniki

4 kawałki filetu z suma
1 łyżka smalcu z mangalicy
1 cebula
1 łyżka słodkiej papryki w proszku
1 pomidor
1 żółta papryka
100 ml kwaśnej śmietany oraz śmietana do polania każdej porcji

Sposób przygotowania

Na smalcu zeszklić posiekaną w kostkę cebulę, zdjąć naczynie z ognia, wsypać paprykę, wymieszać. Postawić na ogniu, dodać pomidora i świeżą paprykę pokrojone w kostkę, podlać odrobiną wody, dusić ok. 25 min. Włożyć kawałki osolonego suma, dusić ok. 10 min.
Podawać razem z łazankami posypanymi twarogiem i skwarkami z wędzonej słoniny. Każdą porcję dekorować kleksami śmietany posypanej odrobiną papryki w proszku.

Sklep
Copyright © 2013 Robert Makłowicz All Rights Reserved.
Projekt graficzny, ilustracje: Andrzej Zaręba
Projekt UX i wdrożenie: ME & MY FRIENDS