en

Jagnięcina w curry

Składniki

* 800 g mięsa jagnięcego (łopatka)
* 6 średnich ziemniaków
* 3 marchewki
* 1 łyżka curry w proszku
* 2 łyżki mąki
* 2 łyżki masła
* 1 liść laurowy
* sól

Sposób przygotowania

Pokrojone w kostkę mięso włożyć do garnka, zalać wrzątkiem tak, by woda przykryła mięso, dodać liść laurowy, szumując gotować ok. 35 min. Dodać pokrojone w dużą kostkę ziemniaki i marchewkę, gotować kolejne 30 min. Łyżką cedzakową wyjąć jarzyny i mięso, wywar odparować, by pozostało ok. 500 ml, mąkę wymieszać z masłem i curry, dodać do wywaru, zagotować mieszając, doprawić do smaku solą, podawać razem z mięsem i jarzynami oraz ryżem.

Sklep
Copyright © 2013 Robert Makłowicz All Rights Reserved.
Projekt graficzny, ilustracje: Andrzej Zaręba
Projekt UX i wdrożenie: ME & MY FRIENDS