en

Kaiserjägdproviant – weka faszerowana pastą serową

Składniki

* 1 weka (bułka wrocławska lub paryska)
* 150 g masła
* 150 g twarogu
* 1 łyżka musztardy
* 2 łyżeczki pasty sardelowej
* 300 g szynki lub ozorka wędzonego
* 400 g sera żółtego (ementaler lub edam)
* 3 jajka ugotowane na twardo
* 100 g ogórków konserwowych
* pęczek szczypiorku
* sól
* pieprz

Sposób przygotowania

Z weki odkroić piętkę, wydrążyć ośródkę. Szynkę, jajka i żółty ser pokroić w kostkę, szczypiorek posiekać. Wymieszać twaróg z masłem, pastą sardelową i musztardą, dodać pozostałe składniki, wymieszać, doprawić solą i pieprzem, nadziać powstałym farszem wekę, schłodzić, kroić w kromki.

Sklep
Copyright © 2013 Robert Makłowicz All Rights Reserved.
Projekt graficzny, ilustracje: Andrzej Zaręba
Projekt UX i wdrożenie: ME & MY FRIENDS