en

Kiełbaski aromatyzowane syropem klonowym z purée jabłkowo-ziemniaczanym

Składniki

3 ziemniaki
2 jabłka
sól
2 łyżki masła
6 kiełbasek wieprzowych
100 ml piwa typu India Pale Ale
1 łyżka octu klonowego
2 łyżki syropu klonowego

Sposób przygotowania

Jabłka i ziemniaki obrać, pokroić na kawałki, gotować razem do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzić, odparować, dodać masło, syrop klonowy i zgnieść na purée.
Na rozgrzanej patelni na maśle zrumienić kiełbaski, podlać piwem, octem klonowym. Gdy większość płynu wyparuje dodać syrop klonowy i gotować aż sos zacznie się karmelizować. Podawać na gorąco polane sosem.

Sklep
Copyright © 2013 Robert Makłowicz All Rights Reserved.
Projekt graficzny, ilustracje: Andrzej Zaręba
Projekt UX i wdrożenie: ME & MY FRIENDS