en

Kotleciki jagnięce w sosie szałwiowym

Składniki

6 kotlecików jagnięcych
100 ml oliwy
150 ml czerwonego wytrawnego wina
200 ml bulionu jagnięcego z szałwią
4-5 ząbków czosnku
100 g masła
sól

Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzać oliwę, obsamażyć z obu stron posolone kotleciki jagnięce. Podlać winem. Dodać całe obrane ząbki czosnku, a po chwili wlać  bulion. Zredukować, aż sos zgęstnieje, dodać świeże listki szałwii, zagotować, wyjąć mięso na ogrzany talerz, dodać masło na patelnię do sosu, zagotować, gęstym sosem polać kotleciki. Podawać z polentą.

Sklep
Copyright © 2013 Robert Makłowicz All Rights Reserved.
Projekt graficzny, ilustracje: Andrzej Zaręba
Projekt UX i wdrożenie: ME & MY FRIENDS