en

Kotleciki jagnięce z sosem miętowym i purée z zielonego groszku

Składniki

4-6 kotlecików jagnięcych
3-4 łyżki oleju
4 plastry bekonu
500 g zielonego groszku
3-4 ząbki czosnku
3-4 łyżki masła
pęczek świeżej mięty

Sposób przygotowania

Do rondelka wrzucić groszek, podlać małą ilością wody, gotować aż wyparuje woda.
Dodać drobno posiekany czosnek i kawałek świeżego masła oraz drobno posiekaną miętę. Odstawić w ciepłe miejsce.
Na patelnię wlać odrobinę oleju i podsmażyć bekon, gdy będzie zrumieniony zdjąć z patelni, a na patelnię położyć kotleciki jagnięce i smażyć z każdej strony ok. 3 min.
Do ciepłego groszku dodać łyżkę masła i zmiksować lub zgnieść na gładkie purée.
Kotleciki podawać z groszkiem przybrane plastrami smażonego bekonu.

Sklep
Copyright © 2013 Robert Makłowicz All Rights Reserved.
Projekt graficzny, ilustracje: Andrzej Zaręba
Projekt UX i wdrożenie: ME & MY FRIENDS