en

Kotleciki rybne - fish akces

Składniki

450 gwędzonej ryby
450 g ugotowanych zgniecionych ziemniaków
plasterek cytryny
2 liście laurowe
pęczek natki pietruszki
1 cebula
1 łyżka masła
drobna owsianka do panierowania
olej do smażenia
sól
świeżo zmielony czarny pieprz

Sposób przygotowania

Rybę włożyć do rondla, dodać plasterek cytryny, liście laurowe i gałązki pietruszki, gotować na małym ogniu ok. 15 min. Na patelni rozgrzać masło, dodać drobno posiekaną cebulę, zeszklić. Jeszcze ciepłą rybę odcedzić, obrać ze skóry i ości, połączyć z ziemniaczanym puree i cebulą, wyrobić na jednolitą masę, doprawić do smaku solą i pieprzem, formować z masy okrągłe kotleciki, panierować je w owsiance, smażyć z obu stron w oleju na rumiano, podawać.

Sklep
Copyright © 2013 Robert Makłowicz All Rights Reserved.
Projekt graficzny, ilustracje: Andrzej Zaręba
Projekt UX i wdrożenie: ME & MY FRIENDS