en

Kotlety wieprzowe w leczo

Składniki

100 gr słoniny
4 kotlety wieprzowe
3 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
2 łyżeczki mielonego kminku
1 świeża papryka
2 paprykowane kiełbaski (debreczynki)
4 pomidory bez skórki
1 cebula
3 ząbki czosnku
200 ml białego wina
sól
pieprz

Sposób przygotowania

Pokrojoną w plastry słoninę zrumienić na patelni i odłożyć do miseczki. Na wytopionym tłuszczu zrumienić z obu stron kotlety, oprószone solą i pieprzem. Dołożyć pokrojoną w półplasterki cebulę, smażyć ok. 3 minut. Następnie dodać paprykę w proszku, kminek, plasterki czosnku, pokrojoną w półplasterki paprykę oraz pokrojone w ćwiartki pomidory. Podlać winem, dusić pod przykryciem ok. 30 minut. Następnie dodać pokrojone w plasterki kiełbaski i plasterki słoniny. Dusić kolejne 15 minut, podawać.

Sklep
Copyright © 2013 Robert Makłowicz All Rights Reserved.
Projekt graficzny, ilustracje: Andrzej Zaręba
Projekt UX i wdrożenie: ME & MY FRIENDS