en

Krewetki w piwie

Składniki

* 500 g krewetek w skorupkach
* 50 g masła
* 1 łyżeczka słodkiej papryki
* 1 łyżeczka papryki piri-piri (chili)
* 4 ząbki czosnku
* 100 ml piwa
* pęczek kolendry
* sól

Sposób przygotowania

Ostrym nożem naciąć wzdłuż chitynki w każdej krewetce. Na patelni rozgrzać połowę masła, dodać krewetki, po 2 min. Dodać pokrojony w plasterki czosnek, wsypać słodką i ostrą paprykę, gdy czosnek zacznie pachnieć, zdjąć krewetki z patelni i wlać na nią piwo. Trzymać na mocnym ogniu, aż większość piwa wyparuje, dodać resztę masła, dołożyć krewetki i posiekaną natkę kolendry, wymieszać, podawać.

Sklep
Copyright © 2013 Robert Makłowicz All Rights Reserved.
Projekt graficzny, ilustracje: Andrzej Zaręba
Projekt UX i wdrożenie: ME & MY FRIENDS