en

Langostinos a la plancha con salsa de aji - langustynki z rusztu z sosem aji

Składniki

* 4 duże langustynki
* 3 łyżki oliwy
* 2 limetki
* 1 czerwona cebula
* 1 ostra papryczka aji
* natka kolendry
* sól

Sposób przygotowania

Z langustynek usunąć czarną żyłkę, zwilżyć sokiem z limetki i odstawić.
Wymieszać drobno posiekaną cebulę i papryczkę aji z sokiem z limetki, oliwą i poszatkowaną natką kolendry. Do smaku doprawić solą. Jeszcze lepiej zmiksować wszystkie składniki sosu, dodając wówczas jeszcze nieco wody. Podawać z upieczonymi na ruszcie langustynkami.

Sklep
Copyright © 2013 Robert Makłowicz All Rights Reserved.
Projekt graficzny, ilustracje: Andrzej Zaręba
Projekt UX i wdrożenie: ME & MY FRIENDS