en

Lorco de papa - ekwadorska zupa ziemniaczana

Składniki

cebula
ziemniaki
czerwony barwnik z nasion roślin
awokado
sól, pieprz,
starty ser
śmietanka
cząstki pomidora, bez skórki

Sposób przygotowania

W garnku dusić cebulę, dodać część obranych ziemniaków, zalać wodą i gotować aż wszystko się rozpadnie. Dodać czerwony barwnik z nasion roślin oraz resztę ziemniaków, wraz z wodą, w której się gotowały. Awokado obrać ze skórki, pokroić w plastry. Zupę doprawić solą, pieprzem, dodać starty ser. Zgasić ogień i wlać śmietankę. Nie gotować! Wlać do talerza. Na wierzchu położyć pokrojone w plastry awokado, paski czerwonej cebuli i cząstki pomidora bez skórki.

Sklep
Copyright © 2013 Robert Makłowicz All Rights Reserved.
Projekt graficzny, ilustracje: Andrzej Zaręba
Projekt UX i wdrożenie: ME & MY FRIENDS