en

Łupacz w sosie musztardowym

Składniki

* 800 g filetów z łupacza (albo innej morskiej ryby)
* 2 łyżki oleju (lub masła)
* 250 ml śmietanki kremówki
* 1 łyżka łagodnej musztardy
* 1 łyżka pikantnej musztardy
* 2 łyżeczki świeżo startego chrzanu
* sól
* świeżo zmielony pieprz

Sposób przygotowania

Rybę bez skóry i ości pokroić w paski, oprószyć solą i pieprzem, szybko przesmażyć na mocnym ogniu na rozgrzanym tłuszczu z obu stron, wyjąć rybę z patelni i trzymać w cieple. Na patelnię wlać śmietankę, dodać musztardę i chrzan, zagotować, doprawić do smaku, dodać rybę, zagotować, podawać z ziemniakami lub ryżem.

Sklep
Copyright © 2013 Robert Makłowicz All Rights Reserved.
Projekt graficzny, ilustracje: Andrzej Zaręba
Projekt UX i wdrożenie: ME & MY FRIENDS