en

Małże po odesku

Składniki

1-2  kg małży
1 duża czerwona cebula
2-3 łyżki oleju
1 łyżeczka przyprawy do małży (kurkuma, kmin, curry, suszony tymianek)
100 ml białego wina
250 ml śmietanki
sól
pęczek kolendry
pęczek koperku

Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzać olej, dodać drobno posiekaną cebulę, mieszankę przypraw, wlać białe wino, dusić aż cebula zmięknie. Wlać śmietankę, zagotować, dodać posiekaną kolendrę i koperek. Mule umyć, oczyścić włożyć do garnka postawić na ogniu i  poczekać aż się zagotują i puszczą wodę. Gdy będzie zbyt słona odlać ją. Do muli wlać gorący gotowy sos. Wymieszać i podawać na ciepło.

Sklep
Copyright © 2013 Robert Makłowicz All Rights Reserved.
Projekt graficzny, ilustracje: Andrzej Zaręba
Projekt UX i wdrożenie: ME & MY FRIENDS