en

Migas de gatas de bacalhau

Składniki

* 150 g solonego dorsza
* 4 kromki czerstwego chleba
* 4 ząbki czosnku
* natka pietruszki
* oliwa
* słodka papryka w proszku
* sól

Sposób przygotowania

Wymoczonego 48 godzin dorsza włożyć do gorącej, ale nie gotującej się wody i gotować na małym ogniu ok. 10 minut. Ugotowaną rybę wyciągnąć, rozdrobnić na małe kawałki i oddzielić ości. Na kromkach rozłożyć pokrojony w plasterki czosnek, zwilżyć całość delikatnie wodą, a następie położyć kawałki ryby. Posolić, posypać papryką, polać oliwą.Podawać posypane poszatkowaną pietruszką.

Sklep
Copyright © 2013 Robert Makłowicz All Rights Reserved.
Projekt graficzny, ilustracje: Andrzej Zaręba
Projekt UX i wdrożenie: ME & MY FRIENDS