en

Mule w piwie z warzywami po holendersku

Składniki

2 kg muli
300 ml jasnego piwa
1 cebula
1/2 marchewki
1 por
1 liść laurowy
pęczek natki pietruszki
świeżo zmielony czarny pieprz
ew. sól

Sposób przygotowania

Do dużego garnka wlać piwo, dodać liść laurowy, zagotować, dołożyć drobno posiekane warzywa. Po kilku minutach, gdy jarzyny zmiękną, dodać oczyszczone mule. Gotować ok. 10 min. aż mule otworzą się, czasami potrząsając garnkiem, doprawić do smaku pieprzem i ew. solą, podawać od razu z ciemnym pieczywem, masłem i tym samym piwem, którego użyliśmy do gotowania.

Sklep
Copyright © 2013 Robert Makłowicz All Rights Reserved.
Projekt graficzny, ilustracje: Andrzej Zaręba
Projekt UX i wdrożenie: ME & MY FRIENDS