en

Papardelle z grzybami i wątróbką

Składniki

500 gmakaronu pappardelle
1 łyżka oliwy
1 łyżka masła
2 szalotki
4 wątróbki
6 suszonych prawdziwków
kilka listków szałwii
kilka listków rozmarynu
parmezan do posypania
sól, pieprz

Sposób przygotowania

Namoczone wcześniej prawdziwki ugotować w słodkim winie. Na patelni rozgrzać oliwę z dodatkiem masła, dusić na niej posiekaną szalotkę i czosnek. Dorzucić pokrojoną w paski wątróbkę drobiową oraz posiekany rozmaryn i szałwię. Dusić na mocnym ogniu, po czym dodać grzyby i wlać płyn winno – grzybowy. Papardelle ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić i wrzucić na patelnię. Wymieszać z sosem, którego nie powinno być zbyt dużo (powinien tylko oklejać makaron). Przełożyć na talerz, posypać serem.

Sklep
Copyright © 2013 Robert Makłowicz All Rights Reserved.
Projekt graficzny, ilustracje: Andrzej Zaręba
Projekt UX i wdrożenie: ME & MY FRIENDS