en

Pasta z czerwonej fasoli i orzechów

Składniki

* 200 g czerwonej fasoli
* 1 szklanka orzechów włoskich
* 2 ząbki czosnku
* 2 łyżki oleju słonecznikowego
* 1 limonka
* pęczek świeżej mięty
* pęczek natki pietruszki
* słodka papryka w proszku
* ostra papryka w proszku
* sól
* pieprz

Sposób przygotowania

Fasolę moczyć ok. 10 godzin. Odlać wodę, wlać nową i gotować do miękkości (ok. 1 godziny), soląc pod koniec. Ugotowaną fasolę odcedzić i zmiksować na gładką masę razem z orzechami i czosnkiem. Następnie dodać olej, sok z połowy limonki, sól, pieprz oraz paprykę w proszku. Wszystko dokładnie wymieszać, uformować kulki. Zawijać w lawasz (ormiański chleb) razem z miętą i pietruszką, podawać.

Sklep
Copyright © 2013 Robert Makłowicz All Rights Reserved.
Projekt graficzny, ilustracje: Andrzej Zaręba
Projekt UX i wdrożenie: ME & MY FRIENDS