en

Penne na mornarski - rurki po marynarsku

Składniki

* 400 g makaronu penne (rurek)
* 2-3 łyżki oliwy
* 2-3 fileciki solonych sardeli (anchois)
* 3 ząbki czosnku
* łyżka kaparów
* 300 ml białego wina
* pęczek natki pietruszki
* mała gałązka rozmarynu
* oliwa
* sól
* pieprz

Sposób przygotowania

Na rozgrzaną na patelni oliwę wrzucić drobno posiekany czosnek i anchois, dusić 2-3 minuty. Dodać lekko poszatkowane kapary i wlać wino. Następnie wrzucić posiekany rozmaryn i dusić do odparowania płynu.
Ugotowany al dente makaron dodać na patelnię. Wszystko wymieszać. Podawać.

Sklep
Copyright © 2013 Robert Makłowicz All Rights Reserved.
Projekt graficzny, ilustracje: Andrzej Zaręba
Projekt UX i wdrożenie: ME & MY FRIENDS