en

Picado

Składniki

500 g wołowiny
4-5 łyżek oliwy
150 g wędzonego boczku
1 główka czosnku
2 - 3 papryczki piri-piri
2 duże papryki
250 ml Madery
sól

Sposób przygotowania

Na łyżce oliwy zrumienić boczek.Wyjąć go z garnka łyżką cedzakową, wlać odrobinę madery by od dna oderwały się wszystkie zrumienione fragmenty. Gdy wino wyparuje, wlać resztę oliwy, na rozgrzanej obsmażyć pokrojone w kostkę mięso dodając pod koniec drobno posiekany czosnek, rogniecioną piri-piri i pokrojoną w paski paprykę. Wlać resztę wina i dusić do miękkości soląc do smaku. Pod sam koniec dołożyć obsmażony boczek.

Sklep
Copyright © 2013 Robert Makłowicz All Rights Reserved.
Projekt graficzny, ilustracje: Andrzej Zaręba
Projekt UX i wdrożenie: ME & MY FRIENDS