en

Półmisek jarzyn i grillowana cukinia z bryndzą

Składniki

* 1 duża cukinia
* 4 pomidory
* 3 ogórki
* 1 młody czosnek
* 200 gr bryndzy
* pęczek młodych cebulek (dymek)
* olej
* sól
* pieprz

Sposób przygotowania

Cukinię pokroić wzdłuż w cienkie plastry. Dwa pomidory pozbawić skórki i pestek, pokroić miąższ w drobna kosteczkę, wymieszać z posiekanym czosnkiem, solą i pieprzem. Na rozgrzaną i posmarowaną olejem płytę grillową położyć plastry cukinii, obsmażyć z obu stron, ściągnąć z grilla i formować w rulon. Rulony nadziewać bryndzą oraz pomidorami z czosnkiem. Podawać z pokrojonymi w łódki ogórkami i dymką.

Sklep
Copyright © 2013 Robert Makłowicz All Rights Reserved.
Projekt graficzny, ilustracje: Andrzej Zaręba
Projekt UX i wdrożenie: ME & MY FRIENDS