en

Pulpety z ośmiornicy z sałatką ziemniaczaną

Składniki

Sałatka:

* 500 g ziemniaków * 1 cebula
* 1 łyżka octu z czerwonego wina
* 3-4 łyżki oliwy
* szczypta oregano
* sól
* pieprz

Pulpety z ośmiornicy:

* 800 g ugotowanej, najlepiej wędzonej ośmiornicy
* 1 drobno posiekana, podsmażona na oliwie cebula
* 1 łyżka kaszy kukurydzianej
* 1 łyżka grysiku
* 2 jajka
* szczypta suszonego oregano
* sól
* pieprz
* oliwa do smażenia

Sposób przygotowania

Ugotowane w mundurkach ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i wymieszać z posiekaną cebulą, oliwą i octem, doprawić oregano, solą i pieprzem, wymieszać.
Wszystkie składniki wyrobić w misce na jednolitą masę, formowac dłońmi pulpety, smażyć z obu stron na oliwie na rumiano, podawać z sałatka ziemniaczaną.

Sklep
Copyright © 2013 Robert Makłowicz All Rights Reserved.
Projekt graficzny, ilustracje: Andrzej Zaręba
Projekt UX i wdrożenie: ME & MY FRIENDS