en

Risotto z groszkiem i jagnięciną

Składniki

200 g ryżu do risotto
100 ml oliwy
150 g jagnięciny
150 g zielonego groszku
200 ml bulionu jagnięcego
1 cebula
100 ml białego wina
50 g sera typu parmezan
gałązka świeżego tymianku

Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzać oliwę i zrumienić na niej drobno posiekaną jagnięcinę. Dodać pokrojoną cebulę, zeszklić ją. Dodać ryż, wymieszać, dusić ok. 3-4 min. Wlać białe wino, wymieszać, gdy odparuje dodać bulion jagnięcy. Dusić podlewając w razie potrzeby bulionem. Wsypać starty ser, wymieszać, na samym końcu dodać zielony groszek, wymieszać. Dodać listki świeżego tymianku. Podawać na ciepło, posypane startym serem.

Sklep
Copyright © 2013 Robert Makłowicz All Rights Reserved.
Projekt graficzny, ilustracje: Andrzej Zaręba
Projekt UX i wdrożenie: ME & MY FRIENDS