en

Rodejas de atun con mojo verde - tuńczyk z rusztu z zielonym sosem

Składniki

4 steki z tuńczyka
2-3 łyżki oliwy do smażenia
sól morska
1 zielona papryka
4 ząbki czosnku
1/2 łyżeczki ziaren kminu rzymskiego
pęczek kolendry
4 łyżki octu winnego
sól
6-8 łyżek oliwy

Sposób przygotowania

Posolone morską solą steki upiec z obu stron na ruszcie.
Pokrojoną w paski paprykę, czosnek, kmin rzymski, posiekaną kolendrę , ocet winny zmiksować na gładką masę. Posolić i stopniowo miksując wlewać oliwę tak aby uzyskać konsystencję majonezu.
Rybę podawać z sosem.

Sklep
Copyright © 2013 Robert Makłowicz All Rights Reserved.
Projekt graficzny, ilustracje: Andrzej Zaręba
Projekt UX i wdrożenie: ME & MY FRIENDS