en

Ryba w sosie pomarańczowym

Składniki

* 1 kg małych morskich rybek
* skórka z 1 pomarańczy
* 1 szklanka świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy
* 1 ząbek czosnku
* szczypta chili
* 1 łyżeczka cukru
* 1/2 szklanki białego wina
* 2 łyżki masła
* olej do smażenia
* mąka do panierowania
* sól
* pieprz

Sposób przygotowania

W rondlu zagotować sok z pomarańczy, wino i pokrojoną w paseczki skórkę pomarańczową, doprawić cukrem, solą i chili, gotować na małym ogniu aż 1/2 sosu wyparuje. Dodać masło, zagotować mieszając. Sprawione ryby otoczyć w mące z solą i pieprzem, usmażyć na oleju na rumiano, podawać z sosem.

Sklep
Copyright © 2013 Robert Makłowicz All Rights Reserved.
Projekt graficzny, ilustracje: Andrzej Zaręba
Projekt UX i wdrożenie: ME & MY FRIENDS